izi logo
Z uporabo spletnega mesta izimobila se strinjate z uporabo piškotkov. Več o uporabi piškotkov in možnostih odjave si lahko preberete tukaj.
V redu
polnitve računa

Plačilne kartice (Visa, MasterCard, Maestro)

Vaše plačevanje preko spleta je s 3D SecureCode kodo varnejše. »3-D Secure« je mednarodni varnostni standard, ki ga podpirata MasterCard (»MasterCard SecureCode«) in Visa (»Verified by Visa«) ter se uporablja za preverjanje istovetnosti uporabnikov kartic pri spletnem plačevanju. Razvit je bil zaradi zmanjšanja tveganj nepooblaščene uporabe kartic s strani tretjih oseb.
»3-D Secure« pri vsakem spletnem nakupu preveri pristnost imetnika kartice in tako prinaša višjo stopnjo varnosti nakupa.

Kako pridobite 3D SecureCode kodo?

3D SecureCode kodo pridobite pri banki, ki vam je plačilno kartico izdala. Najprej preverite, če finančna ustanova (banka), ki vam je kartico izdala, ponuja storitev SecureCode. Če je tako, sledite njihovim navodilom za registracijo vaše kartice. Nekateri izdajatelji kartic vas lahko prosijo za vzpostavitev osebnega gesla, ki ga boste poznali le vi, drugi izdajatelji pa vam lahko izdajo seznam gesel za enkratno uporabo, ki jih uporabite vsakič, ko svojo kartico uporabite na spletu.
Ko boste na strani za plačilo vpisali številko svojega debetnega ali kreditnega računa, na podlagi katerega je bila izdana plačilna kartica, se bo pojavilo varno okno vaše finančne institucije (banke) in od vas zahtevalo vaše geslo SecureCode.

Preprosto vpišete vašo SecureCode kodo v varno okno. V roku nekaj sekund bo vaša finančna institucija (banka) preverila transakcijo in potrdila, da ste vi tisti, ki opravlja transakcijo. Ko je vaša identiteta potrjena, se vaša varna spletna transakcija lahko izvrši. Tako preprosto je.